söndag 10 april 2016

Dax för förändring

Att vara förhindrad att kunna utöva trädgårdsbestyr är inge kul. Eller, lite grann kan jag göra, små stunder, men jag sätter min rygg på spel och då är det inte helt värt det. Men, när det liksom kliar i fingrarna efter att få dona och göra iordning bara måste jag få pula lite i trädgården. Som tur är har jag två av de bästa hjälredorna man kan ha; Mannen & Barnet. Under tre härliga (och soliga) timmar var vi ute och grejade i trädgården; räfsade ihop höstens beskyddande löv från landen, ryckte bort vissna delar på klätterhortensian, luckrade jorden och gav hortensian, stockrosorna och klematisen benmjöl, rensade hörnlandet & finlandet, planterade ut vårens innerkrukor med lökar av pärlhyacint och minipåskliljor. Får se om de kommer upp nästa år, rötterna var rättså torra dessvärre. I finlandet har rådjuren varit och smaskat på några av mina finaste tulpaner, Dream Touch' & 'Snow Crystal'. Förra året fick dom stå helt orörda och lät därför bli att ens försöka skrämma iväg dem med nån avskyvärd doft i år, men inser ju att jag behöver göra det nu ändå. Hittills har dom inte rört de andra landen iallafall.

Så, föränring blev det i trädgården idag. Och förändring är temat för 'Blommig Fredag' hos 'Bland rosor och bladlöss'. Från en massa täckande löv och ogräs, till fina rensade land. Och det tack vare de bästa hjälpredorna. Men, jag behöver som sagt förändra metod för att hålla rådjuren borta från resterande tulpaner. Tips mottages gärna!



Vackra krokus precis vid brevlådan på framsidan, fanns i trädgården vid inflytt maj-13.


Vackert mönster från fjolårets vissna hortensia..


Hade lite problem med att få in fokus på mobilkameran idag, men men, man ser att det är många knoppar på gång på klätterhortensian iallafall...


Bästa Lilla hjälpredan som fyllde sin lilla skottkärra och bar iväg med det till skogen...


...Där det sedan hivades - och det var såå kul!


Finlandet fullt med ogräs. Hörnlandet är färdigrensat och där planterades pärlhyacint och minipåskliljor ner... Som ska få sällskap av en klematis 'Albina Plena'  framöver. 


Får se om de dyker upp nästa år, eller om de redan dött av torka. Rötterna var som sagt rättså torra.


Färdigrensat i finlandet. Tyvärr inte mycket tulpaner kvar...


Jädrans rådjur!


Blåsipporna har börjat titta upp i 'ful-landet'


Så även pionerna, sakta men säkert. Åh, vad jag längtar efter dess doft och skönhet! 
Ljuva juni, kom fort!


Maskar har vi gott om i alla land, det var spännande tyckte Barnet.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar